شرکت سهند ارتباط خاورمیانه
تلفیق خلاقیت و یکپارچگی

یکپارچه سازی ساختمان

انتشار در 28 مهر 1401 در

یکپارچه سازی ساختمان

امروز در این مقاله قصد بررسی یکپارچه سازی ساختمان یا (BMS) را داریم. کارخانه بزرگ صنعتی یا یک اداره کوچک فرقی نمیکند در هر صورت شما به راهی برای پیگیری و کنترل سیستم های مختلف نیاز دارید. این مقاله اجزای یک سیستم مدیریت ساختمان را پوشش می دهد و برخی از مزایا و کاربرد های این نوع سیستم ها را مورد بحث قرار می دهد.

در مسیر پیشرفت تکنولوژی و امکانات، هریک از اجزای داخلی ساختمان بهبود و توسعه یافته است. تعریفی که در کشورهای پیشرفته درباره یک ساختمان هوشمند عنوان می شود، ساختمانی است که چهار عنصر اصلی آن یعنی ساختار، سیستم، سرویس ها محیطی پویا و مقرون به صرفه و یکپارچه ایجاد نمایند. در این نوع ساختمان ها با استفاده از اینترنت اشیا، سنسورها، نرم افزارها و شبکه پس از دریافت اطلاعات از دیگر قسمت های ساختمان و ارسال به سیستم مدیریت ساختمان آنهارا مانیتورینگ و میتوان مدیریت کرد. فناوری هوشمند به شما این امکان را میدهد که بر ساختمان های خود کنترل بیشتری داشته باشید و مصرف انرژی و هزینه ها را کاهش دهید.

ساختمان ها دیگر برای ما یک سرپناه نیستند. سیستم مدیریت ساختمان (BMS) که در اصطلاح دیگر به آن سیستم اتوماسیون ساختمان (BAS) گفته می شود، یک سیستم کنترل مبتنی بر رایانه است که در ساختمان ها نصب می شود و تجهیزات مکانیکی و الکتریکی ساختمان مانند تهویه، روشنایی، سیستم های آتش نشانی، سیستم های امنیت و نظارت را کنترل می کند. روش زندگی ما تاثیر زیادی بر روی محیط اطرافمان گذاشته و تبدیل به مساله حائز اهمیتی برای انسال شده است.

پس دیگر یک ساختمان که فقط دارای سیستم هایی باشد که راحتی، نور و ایمنی را فراهم کنند پاسخگو نیاز ما نمیباشد. بلکه ساختمانهای آینده باید تجهیزات مختلف را به روشی یکپارچه ، پویا و کاربردی به هم متصل کنند. این چشم انداز ساختمانی است که همزمان با به حداقل رساندن هزینه انرژی ، پشتیبانی از یک شبکه الکتریکی قوی و کاهش تأثیرات زیست محیطی یکپارچه مأموریت خود را انجام می دهد.

Optic fiber cable connection with electric arc, 3D rendering

یکپارچه سازی ساختمان با نام های سیستم اتوماسیون ساختمان(BAS) یا سیستم مدیریت ساختمان (BEMS) شناخته شده است. این سیستم به ما کمک می کند تمام تجهیزات مکانیکی و برقی ساختمان (مسکونی، اداری، تجاری و …) مانند سیستم تهویه، روشنایی، اعلان آتش و… را کنترل و مانیتور کنیم.

یکپارچه سازی ساختمان بر پایه برنامه نویسی سخت افزار و نرم افزار میباشد. و تمام سیستم های یک ساختمان تنها با یک سیستم کنترل میشود. این روش به ما کمک میکند در انرژی، زمان صرفه جویی کنیم برای مثال در نظر بگیرید یک ساختمان تجاری بزرگ یا هتل هر روز باید چراغ ها، سیستم گرمایشی و سرمایشی را هنگام ورود روشن و هنگام خروج خاموش کند و در صورت خطای انسانی انرژی هدر میرود. امکان اضافه نمودن سیستم‌ های جدید و عملکردهای نو در ساختمان به این سیستم به کاربر اجازه می‌دهد که همواره از یکپارچه بودن عملکرد ساختمان اطمینان داشته و آسایش ساکنین آن تامین می‌شود.

اجزای اصلی یک سیستم مدیریت ساختمان و عملکردهای اساسی آنها به شرح زیر است:

  • HVAC : حفظ وضعیت هوای مشخص شده با توجه به دما و رطوبت؛ کنترل واحدهای هواساز و واحدهای فن کویل
  • کنترل روشنایی : روشن و خاموش کردن طبق برنامه زمانی مشخص
  • کنترل برق : کنترل و نظارت بر تجهیزات الکتریکی و مکانیکی مرکزی
  • گرمایشی : زمانبندی روشن و خاموش کردن سیستم؛ حفظ یک نقطه دمای تنظیم شده
  • تهویه : تنظیم بر اساس درجه مورد نظر
  • نظارت و امنیت : کنترل و نظارت به دسترسی ها و تشخیص نفوذ
  • سیستم اعلام آتش : فعال کردن و کنرتل سیستم دود
  • آسانسور : نمایش ویدئو دوربین مداربسته و اعلام وضعیت
  • پمپ و مانیتور آب : نظارت بر لوله کشی و تشخیص جریان ها، باز و بسته کردن دریچه ها

سیستم مدیریت کنترل دارای قابلیت های بسیاری می باشد و حتی می توان برای امکانات خاصی تنظیم شود. معمولاً این نوع سیستم‌ها ترکیبی از سخت‌افزار و نرم ‌افزار برای نظارت و مدیریت استفاده می‌کنند، از جمله سرور یا سرورهای مرکزی، ایستگاه‌های مانیتورینگ (برای مدیران سیستم) و حسگرهای راه دور، و همچنین نرم‌افزاری که به شما امکان تعامل با سیستم را می‌دهد.

مزایا و معایب سیستم یکپارچه سازی ساختمان

اگر به فکر راه اندازی سیستم مدیریت یکپارچه برای ساختمان خود هستید. این موارد را حتما در نظر بگیرید.

  • از جمله مزایای BMS می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  1. این سیستم از تجهیزات گران شما محافظت می‌کند و به شما امکان می‌دهد تا روی آن‌ها نظارت داشته باشید و از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل کنید.
  2. مدیریت تاسیسات شما و دسترسی و کنترل به هر منطقه ای از عملیات ساختمان شما را آسان می کند.
  3. سیستم (BMS) به ساختمان شما کمک می‌کند تا از طریق زمان‌بندی خودکار و کنترل‌های اشغال، به صورت کارآمدتری کار کند.
  • برخی از اشکالات احتمالی عبارتند از :
  1. سیستم های مدیریت ساختمان گران هستند و گاهی اوقات در ابتدا صدها هزار دلار هزینه دارند، علاوه بر هزینه های تکرارشونده بالا برای عملیاتی نگه داشتن آن. البته تیم سهند ارتباط برای کاهش هزینه ها بر بستر شبکه با طراحی هوشمند را پیشنهاد می دهد.
  2. محدودیت‌های موجود در داده‌هایی ارائه شده کمکی به حداکثر صرفه‌جویی در انرژی و بهره‌وری عملیاتی نمی کند.

آنچه ما در سهند ارتباط برای هوشمند سازی ساختمان های شما انجام می دهیم.

با توجه به رقابت ها امروزی در زمینه پیشرفت شغلی، هر یک از سازمان های دولتی و خصوصی برای قدم برداشتن در راه رشد و توسعه خود نیازمند به راهکارهای مدرن و هوشمندانه میباشند که گشترس فناوری اطلاعات مسیر را برای این ماموریت هموار تر کرده است. با توجه به حجم بسیار بالای کاری ارگان ها به یک برنامه منسجم با حداکثر بهره وری در زمینه کنترل منابع، امنیت، دسترسی به اطلاعات، ارتباط برون و درون سازمانی، توانمند سازی کارکنان و ارتباط با مشتریان احتیاج است.

سهند ارتباط با بررسی دقیق احتیاج سازمان شما و تمام جوانب و ارائه راه حل های سازگار یک سیستم یکپارچه از محصولات مایکروسافت، سیسکو، ماکروتیک و لینوکس را در اختیار شما میگذارد، برای پیاده سازی هریک از محصولات ذکر شده نیاز به یک زیرساخت شبکه ای استاندارد و مطمئن دارید که ما در ارائه محصول متناسب، نصب و راه اندازی آن ها، و پیاده سازی زیرساخت ها و همچنین در عیب یابی و تعمیر و نگه داری در کنار شما عزیزان می باشیم.

مهندسین ما با در نظر گرفتن نیاز های مشتری و راه حل ها نوین و تکنولوژی روز دنیا در یکپارچه سازی سیستم های جریان ضعیف ساختمان ها در بستر فیبر نوری تمام تجهیزات بصورت هماهنگ کارکرده و امکان تداخل و بروز مشکلات ناشی از عدم هماهنگی از بین می رود و همچنین در مدیریت انرژی و هزینه ها شمارا یاری می نمایند.

برای اطلاعات بیشتر می توانید با مهندسان ما در سهند ارتباط در تماس باشید.

شاید به این مطالب نیز علاقه داشته باشید