شرکت سهند ارتباط خاورمیانه
تلفیق خلاقیت و یکپارچگی

راهنمای خرید کابل فیبر نوری + ادوات!

انتشار در 25 اسفند 1400 در

در این مقاله قصد داریم تا راهنمای خرید کابل فیبر نوری را بررسی کنیم. کابل‌ های فیبر نوری، اطلاعات دیجیتال را با سرعت نور ارسال می‌کنند. پهنای هر رشته فیبر نوری در حدود یک تار موی انسان است. فیبر ها در دسته‌های هسته‌ای به نام کابل‌ های نوری قرار می‌گیرند و نور را از طریق این هسته منتقل می‌کنند. مواد بیرونی به نام روکش، هسته را احاطه کرده و نور را به درون هسته منعکس می‌کند. از آنجایی که کابل‌های فیبری می‌توانند سیگنال‌ها را در مسافت‌های طولانی انتقال دهند، آن‌ها برای کاربردهای شبکه، مخابرات و صرفه‌جویی در جعبه‌های مخابراتی، قاب‌های توزیع، دفاتر مرکزی و مراکز داده‌ای ایده‌آل هستند.

راهنمای خرید کابل فیبر نوری
راهنمای خرید کابل فیبر نوری

راهنمای خرید کابل فیبر نوری و انواع مختلف فیبر نوری

دو نوع اصلی کابل نوری مورد استفاده برای داده‌ ها و ارتباطات، فیبرهای تک حالته و چندحالته هستند. تفاوت اصلی آن‌ها در اندازه هسته و مسافتی است که سیگنال‌ها می‌توانند حمل شوند. اندازه کابل فیبر نوری با قطر هسته و پوسته آن بر حسب مقیاس میکرومتر سنجیده می‌شود. فیبر چند حالته دارای اندازه هسته 5/62 یا 50 میکرومتر است. این فیبر معمولاً نور مادون قرمز دیودهای نور افشان «LED» را انتقال می‌دهد. به طور کلی، کابل چند حالته برای ارتباطات در فاصله‌های کوتاه تا متوسط همانند درون یک ساختمان کوچک بکار می‌رود. اتصالات فیبر چند حالته معمولاً برای فواصل کمتر از 600 متر مناسب هستند.

جهت مشاوره و خرید کابل فیبر نوری کلیک کنید.

فیبرهای چندحالته با مشخصه OM (حالت نوری) تعیین شده در استاندارد ISO/IEC 11801 شناسایی می‌شوند:

OM1فیبر با پهنای باند OFL معادل 500/200 مگاهرتز – کیلومتر با طول موج 1300/850 نانومتر (معمولاً فیبر 125/ 62.5 میکرومتر)
OM2فیبر با پهنای باند OFL معادل 500/500 مگاهرتز – کیلومتر با طول موج 1300/850 نانومتر (معمولاً فیبر 125/50 نانومتر)
OM3فیبر 50 میکرومتری بهینه شده با لیزر دارای پهنای باند مدل مؤثر 2000 مگاهرتز-کیلومتر (EMB، به عنوان پهنای باند لیزری نیز شناخته می‌شود) با سرعت انتقال 10 گیگابیت بر ثانیه طراحی شده است.
OM4فیبر 50 میکرومتری بهینه شده با لیزر دارای پهنای باند EMB معادل 4700 مگاهرتز-کیلومتر با سرعت‌های انتقال 10، 40 و 100 گیگابیت بر ثانیه طراحی شده است.
راهنمای خرید کابل فیبر نوری

فیبر تک حالته «single mode» دارای یک هسته باریک‌ تر از 3/8 میکرومتر است. این فیبر نور مادون قرمز لیزرها را انتقال می‌دهد و پهنای باند آن دو برابر فیبر چند حالته است و می‌تواند مسافتی تا 50 برابر بیشتر از فیبر چند حالته را پوشش دهد. هزینه این فیبر از هزینه فیبر چند حالته بیشتر است. معمولاً کابل تک حالته دوتایی «Duplex» در مسافت‌های طولانی استفاده می‌شود.

ترکیب کابل‌ های فیبری با اندازه‌ و انواع مختلف توصیه نمی‌شود. چرا که انجام این کار موجب اعوجاج، تخریب سیگنال و محدودیت شدید مسافت تحت پوشش می‌شود.

راهنمای خرید کابل فیبر نوری
راهنمای خرید کابل فیبر نوری

یک کابل فیبر نوری تا چه مسافتی می‌تواند سیگنال را حمل کند؟

محدوده فاصله به نوع کابل، طول موج و شبکه بستگی دارد. این محدوده برای کابل چند حالته با سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه معمولا حدود 300 متر و برای کابل فیبر تک حالته در حدود 40 کیلومتر است. اگر مسافت طولانی‌تری مدنظر باشد، برای اطمینان از یکپارچگی سیگنال در کل مسیر از تقویت‌کننده‌ها یا تکرارکننده‌ها استفاده می‌شود.

کانکتور های زیر معمولاً بر روی کابل‌های فیبر نوری یافت می‌شوند:

کابل‌های mode conditioning چه نوع کابل‌هایی هستند؟

ماژول ترنسیور چند منظوره اترنت گیگابیت (1000Base-Lx) تنها سیگنال‌های موج طولانی تک حالته تولید می‌کند. اگر شبکه فیبری موجود از کابل چند حالته استفاده کند، تأخیر حالت دیفرانسیلی «DMD» می‌تواند سیگنال‌های چندحالته ایجاد کرده و منجر به رخداد خطا در داده‌ها شود. کابل‌های چند منظوره، تأخیر DMD و سیگنال‌های چند حالته تولید شده را حذف می‌کنند.

راهنمای خرید کابل فیبر نوری
راهنمای خرید کابل فیبر نوری

مزایای استفاده از فیبر در مقابل مس چیست؟

اگر چه کابل‌ کشی مسی هنوز در محیط‌های شبکه‌ای در مسافت‌های کوتاه یک انتخاب خوب است، اما دلایل بسیاری برای انتخاب کابل‌ کشی فیبری در مقابل کابل مسی وجود دارد؛ که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

برای مطالعه بیشتر : تفاوت کابل فیبر نوری و کابل مسی

پهنای باند وسیع‌ تر و سرعت بالاتر: کابل فیبر نوری قادر به انتقال داده‌های بسیار بیش‌تری نسبت به کابل مسی با قطر مشابه است.

تضعیف کمتر (افت سیگنال) در مسافت‌های طولانی: کابل‌های مسی پس از طی مسافت 90 متر به یک تقویت‌کننده نیاز دارند اما کابل‌های فیبر تک حالته می‌توانند سیگنال را کیلومترها بدون نیاز به تقویت‌ کننده یا تکرار کننده حمل کنند.

عدم وجود تداخل: مس مستعد تداخل الکترومغناطیسی است که این امر می‌تواند باعث تخریب داده‌ها شود. این مشکل در فیبر نوری وجود ندارد زیرا سیگنال‌ها به صورت نور منتقل می‌شوند و نه جریان.

راهنمای خرید کابل فیبر نوری

امنیت: فیبر نوری، همانطور که از نامش پیداست، نور را پراکنده نمی‌کند، از همین رو ضربه زدن به آن مشکل است.

هزینه پایین‌تر در مسافت طولانی: نگهداری فیبر نوری به مراتب آسان تر و ارزان‌ تر است. دیرتر خراب می‌شود و به سخت‌افزار شبکه کمتری نیاز دارد. هزینه‌های کابل فیبر نوری و اجزای مرتبط با آن همزمان با پیشرفت فناوری کاهش می‌یابند.

لوازم جانبی که برای نصب فیبر نوری نیاز داریم چیست؟

مبدل رسانه‌ای «media convertor»مبدل رسانه‌ای یک رسانه انتقال مقرون به صرفه است که گره‌های شبکه اترنت را با اتصال کابل‌های UTP سری Cat5/6 به فیبر تک حالته یا چند حالته متصل می‌کند. برای مثال، یک مبدل امکان اتصال کابل اترنت UTP سری 10BaseT/100BaseT را می‌دهد.
آداپتور فیبر نوریاین دستگاه یک روش ساده برای اتصال دو فیبر نوری (حتی فیبرهایی که دارای کانکتورهای متفاوت هستند) را فراهم می‌آورد.
تست کننده کابل فیبریتوان‌سنج ترکیبی، آزمایش کننده منبع نور، مکان‌ یاب خطای بصری، تست کابل‌های فیبر نوری برای یافتن نقاط شکست، افت عبوری و افت توان نوری را فراهم می‌آورد.
مس متراکم راه‌حل‌های کاست فیبر نوریاخیراً کاست‌هایی برای کابل‌ کشی مسی و فیبری ارائه شده است که به کاربر اجازه می‌دهد که هر ترکیبی از تجهیزات 10Gb ،40Gb و 100/120Gb را با یک روش ساده و بسیار انعطاف‌ پذیر متصل کنند.
راهنمای خرید کابل فیبر نوری

شاید به این مطالب نیز علاقه داشته باشید